Аз съм човек, който винаги съм се отнасял с изключителен респект към съперниците си, дори когато те са били по-слаби, защото те също имат своя лъч надежда. В тази серия само в един мач Левски беше по-убедителен. Останалите три двубоя бяха украшение на полуфиналите. Силно се надявам с Балкан да направим спектакъл за българския баскетбол. В последните три срещи с Рилски спортист победи играта. Изключителни битки”, бяха първите думи на треньора на Левски Лукойл Тити Папазов пред БНТ, след като тимът му се класира на финал в НБЛ.

Днес имахме жокер в лицето на Деян Карамфилов. Безкрайно съм щастлив за Неманя Милошевич, който имаше нокаутиращо присъствие в последната част. Той чака всеки момент бебе. Това е най-щастливият миг в живота на един човек. Не може да бъде на 100% концентриран, но съм убеден, че той страшно много изживява грешката от мач №2. Днес с играта си доказа, че е истински боец. Аз вярвам в него и Съдбата му даде шанс. В колективен спорт като този, ако сбъркаш, грешката тежи на отбора. Щастлив съм, защото има две ситуации, психологически – едната е вечерта след втория двубой разговорът ми с Неманя, а втората е от мач №3, когато Божидар изпусна два фаула и му казах, че ще бие всички до края и след това той отбеляза четири пъти”, коментира наставникът на столичани.

Мисля, че ние имаме по-добра селекция. Изключително сърцата игра на Рилски спортист, която компенсира този факт и единствено по-добрата запазена енергия от дължината на пейката и Деян Карамфилов ни помогнаха да спечелим. Сега имаме 24 часа за почивка и някакъв вид радост. След това започваме много сериозна подготовка, защото ни чака съперник, който играе по-убедително срещу нас в мачовете досега през годината. Ние сме тези, които трябва да се коригираме и да покажем друго лице, ако искаме да станем шампиони”, каза още Папазов.

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ СЕ КЛАСИРА НА ФИНАЛ ЗА 40-ТИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА СИ СЛЕД ДРАМА В САМОКОВ