Джейлън Рейнолдс попадна в радара на Барселона само две седмици преди старта на плейофите в испанската Лига Ендеса. От клуба проявяват интерес към американеца, който завърши сезона с Реджо Емилия със средни показатели от 10,9 точки и 6,8 борби средно на мач.

208-сантиметровият янки е роден на 30 декември 1992 г., тежи 105 кг и играе на позиция тежко крило, на каквато е и единственият българин в клуба на „блаугранас“ – Александър Везенков.

През 2016-та Рейнолдс завършва Университета Ксавиер, с когото преди няколко години бе свързвано и името на българина, който в крайна сметка реши да остане в Европа и да развива потенциала си на Стария континент.

Именно колежанските години на Джейлън не преминават никак гладко. Мистериозно изключване от състава на баскетболния тим на Ксавиер през януари 2014-та, обяснено от наставника Крис Мак като възможност крилото да се „концентрира върху своите отговорности, по-важни от баскетбола“, загатва за нисък успех в академичните дела. Година по-късно, през 2015 г., следва вътрешно разследване по обвинение за тормоз над друг студент на учебното заведение.

Сезон 2016-2017 Рейнолдс прекарва във втората лига на Италия, преди да премине стъпало нагоре в Реджо Емилия през есента на 2017-та.

Все още няма официално потвърждение на информацията за интереса на каталунците към иначе най-обезпечената със състезатели позиция в селекцията на Светислав Пешич. Освен Александър Везенков, на крилото Барселона разполага още с: Адам Ханга, Адриен Морман, Пиер Ориола, Виктор Клавер и Раким Сандърс. Последният продължава да е извън състава, заради контузия.  

Евентуалното привличане на тежкото крило, обаче, заплашва и без друго лимитираното игровото време на родния национал да намалее още.