Президентът по баскетболните операции и генерален мениджър на Шарлът Хорнетс Мич Купчак, обяви официално, че отборът вече е назначил нов старши треньор. И неговото име е Джеймс Борего. Той става 11-тият наставник начело в клубната история на тима. 

"Радваме се, че Джеймс ще се присъедини към нашата организация - каза Купчак. "Той носи със себе си богат опит, и по-важното – опит в развиването на играчи от времето си като треньор в Сан Антонио, Ню Орлиънс и Орландо. Той е бил важна част от отборите, които са се изкачили до най-високите нива в нашата сфера и знае много добре какво е необходимо, за да е успешен в НБА. Чудесно е, че вече е част от екипа ни. Очаквам с нетърпение да работя с него през следващите години."

40-годишният Борего се присъединява към Хорнетс, след като прекара последните три сезона като помощник-треньор на Грег Попович в Сан Антонио Спърс.

Специалистът, родом от Ню Мексико, започва кариерата си в НБА като помощник видео координатор на „шпорите“ през 2003-2004 и прекарва там седем сезона като помощник. През 2010 г. сменя Сан Антонио с Ню Орлиънс, където остава два сезона като дясна ръка на Монти Уилямс (2010-12). Следват три сезона в Орландо Меджик - от 2012 до 2015-та. Борего натрупва първия си опит като старши треньор точно там в последните 30 мача от 2014-15, след освобождаването на наставника Джак Вон. 

През 2015 г. се завръща в Спърс, където бе и досега, като помощник-треньор на Грег Попович.