Леброн Джеймс е един от най-добрите играчи в НБА, а със силната си игра класира Кливланд на финал на Изток след 4-0 в серията с Торонто. Това накара специалистите от Second Spectrum да погледнат по-детайлно на представянето му.

Оказва се, че Краля е един от 10-мата играчи в НБА, които забавят движението си по време на мачовете, в случай че прекарват на паркета по 20 или повече минути. През редовния сезон той се движи със средно по 6.1 км./ч., докато в плейофите – до 5.9 км./ч.

Това в никакъв случай не означава, че Леброн е бавен. Просто той е олицетворение на изкуството да дозира усилията си по време на срещите. През годините крилото се научава да преценява силите си, като дори намира моменти да си поеме дъх в средата на някой мач, докато е на игрището.

Почти никой не може да похвали с повече движение от него в игра, тъй като Леброн е в подобен ход в 74.4% от времето през редовния сезон, както и в 78.7% от него по време на елиминациите.

Това е просто начин на разбиране на играта, в която има зрялост и интелигентност. Не се пестя, просто избирам правилно моментите, в които да дам повече от себе си”, коментира 33-годишният баскетболист, който е най-доминиращият играч в лигата в момента, въпреки че има повече срещи и минути през този сезон, отколкото през цялата си кариера.