По всичко личи, че сагата с отношенията на Евролигата и Панатинайкос няма да има хепи енд.

Последната информация по оста между гръцкия гранд и Жорди Бертомеу гласи, че президентът на ПАО Димитрис Янакопулос вече е информирал изпълнителния директор на най-силния клубен турнир на Стария континент, че участието на отбора в надпреварата занапред вече е невъзможно.

На свой ред шефът на Евролигата е предложил среща веднага след края на Финалната четворка в Белград, но южните ни съседи нямат никакво намерение да чакат. С оглед сериозните проблеми, разделящи двете страни, излизането на „детелините“ от турнира вече е почти сигурно.

В същото време, от разривът в отношенията и вербалната война между гръцкия бизнесмен и Жорди Бертомеу най-доволен изглежда генералният секретар на ФИБА Патрик Бауман.

„Чакаме Панатинайкос с отворени обятия“, не скри той на среща с медиите, след като в петък разговаря лично с Янакопулос.

И макар за момента да няма официално финално решение част от кой турнир ще бъде ПАО занапред, вратата към Шампионската лига остава отворена. Точно толкова отворена, колкото и въпросът дали няма и още от тимовете в каймака на европейския клубен басктбол да последват примера на гърците.