„За мен решаващи бяха последните три минути на втората част и две безумни наши грешки. Вярно е, може да се случи и на най-големите отбори, но при нас напоследък зачестиха и сигурно затова ми вадят очите“, коментира старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов слеф загубата от Балкан със 71:79 в предпоследния си мач от редовния сезон в НБЛ.

„Днес можехме да си заслужим първото място самички.  Добрата страна е, че мачът все пак може да бъде спасен. Във вторник. От Рилски спортист, които ще се борят да пратят Балкан на четвърто място. Или от Академик Пловдив, които ще се борят да станат втори. Така, че ние имаме две опции, при които да останем първи в класирането“, добави още той.

„Ако трябва да бъдем обективни, Балкан заслужава да е първи, защото грешката, която им коства служебна загуба, бе нелепа. Случва се може би веднъж на 100 години и това е бил точно денят от онези 365 хиляди дни. Но поведението им впоследствие беше безобразно. Не знам за какво ще им прости Господ и за какво не. В този град има баскетбол, откакто аз се помня, и сигурно ще има още поне 100 години. Това е най-хубавата баскетболна зала в България. Само трябва да добавим и малко култура“, призна Тити.

Нямахме загуба в 13 поредни мача, а това ни бе първата за сезона като гост. Няма отбор, който не е губил. А ние няма как да паднем под второ място. Имаме огромен резерв в Омари Гудул, който е безкрайно възпитан човек. Трябва да намерим някакво решение. Защото големите гамени понякога трябва да имат лимит и да им бъде прощавано, но те имат нещо хазартно в себе си. Омари безспорно е най-добрият атлет в цялото първенство, а може би и най-възпитаният баскетболист, с когото съм работил“, завърши Папазов.