Българският рефер Мартин Хорозов получи поредното признание от ФИБА. Пловдивчанинът бе избран да ръководи срещи на два много силни форума.

Мартин Хорозов получи назначение и попадна сред седемте рефери, които ще ръководят срещи по време на Финалната четворка на женската Евролига, от 20 до 22 април в унгарския град Шопрон. За най-ценния турнирен трофей при дамите на Стария континент ще спорят домакините от Шопрон, руските Динамо Курск и Екатеринбург, както и турският Якин.

Освен това, бившият баскетболист на ЦСКА ще бъде сред 28-те рефери, които ФИБА избра да ръководят срещите на Световното първенство за момчета до 17 години. София бе кандидат за домакин на този турнир, но от световната централа предпочетоха кандидатурата на Росарио и Санта Фе в Аржентина. Надпреварата ще се проведе между 30 юни и 8 юли. За титлата ще се борят отборите на Аржентина, Австралия, Канада, Хърватия, Доминиканската република, Египет, Франция, Мали, Черна гора, Нова Зеландия, Филипини, Пуерто Рико, Сърбия, Турция и САЩ.

Източник и снимка: БФБ