Черно море Тича приема Спартак в мач от 25 кръг в НБЛ утре от 18.30 ч. в зала "Христо Борисов“. Последната победа на варненци е точно срещу тима от Плевен, и Дарин Великов се надява отборът му отново да влезе в победна серия преди началото на плейофите.

"Всички, състезателите, треньорското ръководство и публиката, очакват от мача със Спартак само едно – победa", заяви треньорът на "моряците“ Дарин Великов. "Доста време вече нямаме успех. Имахме много лошо изиграни двубои, други срещи ги играхме добре, но пак бяхме надиграни. Допуснахме и загуби, които не бяха предвидени. Така, че в този двубой ни интересува единствено победата. Сигурен съм, че ще направим всичко възможно да постигнем целта. Имахме трудности с тренировъчния процес в края на миналата седмица, заради отсъствието на много играчи, които взеха участие за ИУ-Варна в турнира за Купата на БФБ. Но това не ни оправдава. Ще използваме всички тренировки до последно да бъдем в оптимална форма за края на сезона. Победата ни е крайно необходима.

През този сезон Черно море Тича постигна четири успеха срещу Спартак – 2 в НБЛ и 2 в турнира за Купата на България.

"Няма удобен отбор в лигата. Спартак като игра и стил е доста неудобен противник. Плевенските баскетболисти играят разкрепостено. Стилът им е атакуващ, със стрелба от далечно разстояние. Играят така наречения - не прав баскетбол. За това въобще не си правим илюзии, че ще ни е лесно. Товa, че сме побеждавали Спартак не означава нищо. Очаквам труден мач, но в който ще бъдем крайни победители. Това трябва да стане, защото все пак имаме някакви цели и амбиции, които минават през задължителен успех“, каза още Великов.

"Реално нещата, които ни се случиха през годината не пожелавам на никого. От дълги години съм треньор в България, но в такива ситуации не бях изпадал. Реално започнахме първенството от петия кръг, след това имахме прекалено много контузени баскетболисти, напуснаха ни играчи. Така, че ако стигнем до 7-ото място, според мен, ще бъде справедливо. Амбициите ни бяха по-големи, но поради стечение на обстоятелствата и неволите, които ни преследват през сезона, трябва да се постараем да стигнем до 7-ото място.“, завърши Великов.

Източник: Petel.bg