Божидар Аврамов бе сред най-стабилно представилите се баскетболисти на Левски Лукойл във Финалната четворка на Балканската лига в Самоков. Гардът записа общо 47 точки в тези срещи, като напомни за най-добрите си години със стрелба от тройката 9/18. Въпреки успеха обаче юношата на Черно море не смята, че “сините” са постигнали нещо кой знае какво и посочи предстоящите мачове с Рилски спортист и Балкан като по-тежки и важни за клуба.

Започнахме и двата мача колебливо, но хубавото е, че победихме. Ако гледаме реално, в първия мач добре, че беше силното влизане на Веско (Веселинов) и това обърна психологията, като останалите се нагърбихме и поехме повече отговорност. Хубаво е, че имаме дълга пейка и това помогна. Бяхме изненадани, че Башкими отстраниха Самоков. Те се радваха така на второто място, все едно са станали шампиони. С всеки следващ мач се чувствам по-добре. Върша си работата. хората гледат как играеш, никой не те пита как се чувстваш. Тази седмица ще ни е по-важна от спечелването на Балканската лига. Чакат ни тежки гостувания на Рилски и Балкан, които трябва да спечелим, за да вземем първото място в редовния сезон”, сподели пред “Тема спорт” Аврамов.

Според него отправените критики към тима в последно време мотивират всички в отбора и не бива да ги притесняват.

Хубаво е да има малко напрежение, защото всички знаем колко са важни мачовете. Всеки чака да не се представяме добре, което ни мотивира. Работим здраво и се надявам да си тръгнем от двете гостувания с победи. Критиките са част от играта, така че не ме притесняват. От нас зависи как ще им отговорим”, допълни гардът.

Автор: в-к “Тема Спорт”