Труден мач, но заслужено сме на финал”, не скри старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов секунди след последната сирена на полуфиналния сблъсък от Балканската лига срещу македонския Блокотехна. 

Едно нещо е сигурно”, продължи той, “и то е, че когато един отбор влезе във Финалната четворка, най-тежък е полуфиналният мач. Съперникът ни е много силен и трябва да признаем, че имахме късмет с контузията на Бенджамин. Да, той игра, но сега, след края на мача, мисля, че това беше грешка. Ако той не беше в ростера, Блокотехна щеше да знае, че не миже да разчита на него.”

Смятам, че спечелихме мача в последните минути на първото полувреме, когато влязохме в съблекалнята с увереността, че сме стопили 13-точково изоставане. Най-голямата разлика беше при 29:16, после резултатът беше 40:29, а след като поисках таймаут, завършихме със серия от 10-0. Тя ни даде самочувствие и ни извади от ситуацията, в която отговорността ни тежеше. Знаете ли, давам си сметка, че в моя отбор проблемът е психологически. Тези момчета са толкова отговорни и искат да печелят на всяка цена”, допълни Тити. 

Все още има резерви в играта на Неманя Милошевич, но той прегоря рано с нарушения. Важна роля, обаче, изигра Веселин Веселинов. Трите му тройки ни върнаха в срещата. Имаме 33 опита и висок процент успеваемост отдалеч, което не е нашият стил на игра, но те знаеха, че в отсъствието на Бенджамин няма как да играят правилен баскетбол срещу нас. Заслужихме си да сме на финал, но трябва да отчетем и осемте пропуснати наказателни удара на опонента в първото полувреме, които ни позволиха да се задържим близо в резултата.”