Рилски спортист

Треньор: Людмил Хаджисотиров

Капитан: Йордан Бозов

Призови места в Балканската лига:

2015 - Второ място

2013 - Трето място

2011 - Второ място

2009 - Шампион

Рилски спортист може да направи сезона си дотук перфектен, ако в неделя вечерта вдигне и трофея в Балканската лига. Самоковци са на две стъпки от исторически златен дубъл, след като преди месец вдигнаха Купата на България във Велико Търново. 

За да стигнат до този триумф обаче в Рилецо първо трябва да се справят с Башкими днес от 18.30 ч., а след това и с победителя от двойката Блокотехна/Левски Лукойл утре. Първият съперник на самоковци въобще не е за подценяване, тъй като в плейофите отстрани Академик Бултекс 99 след общо резултат в двата двубоя 180:175.

В Самоков ще трябва да си отварят очите на четири заради гарда на косоварите – Арън Мос, който записва средно по 21.3 точки, както и по 8.3 борби и 6.8 асистенции. Сериозно внимание в Рилецо ще трябва да обърнат и на Фредерик Стъц, реализирал средно по 16.5 точки досега и на Микайле Тмушич, който има по 14.2 точки. 

Рилецо има на своя страна и още едно предимство – публиката. Тя може да даде нужната енергия на играчите на Людмил Хаджисотиров в ключовите моменти, когато е най-напечено. Дали обаче това ще бъде достатъчно срещу Башкими, ще разберем днес следобед.

Двубоят може да наблюдавате по BNT HD и BNT World от 18.30 ч.

Снимки: Balkanleague.net и LAP.BG