Левски Лукойл

 

Треньор: Константин Папазов

Капитан: Алекс Симеонов

Призови места в Балканската лига:

2014 - Шампион

2013 - Второ място

2012 - Второ място

2010 - Шампион

След като загуби дуела за Купата на България от Рилски спортист, сега Левски Лукойл ще получи още една възможност да спечели злато. В лагера на столичани ще трябва да убедят, че грешките отпреди месец са забравени днес и утре в Самоков, по време на Финалната четворка в Балканската лига.

За да вдигнат първия си трофей, откакто обявиха партньорството си с Лукойл, обаче “сините” ще имат трудната задача да отстранят Блокотехна днес от 15.00 ч., както и победителя от двойката Рилски спортист/Башкими утре от 18.00 ч.

Момчетата на Константин Папазов стигнаха до финалите в Самоков, след като в плейофите отстраниха Тирана с общ резултат от двата мача 171:142. Днес обаче ги чака дуел с втория в класирането от редовния сезон.

Блокотехна разполага с един от най-добрите реализатори в лигата Дуейн Бенджамин, който прави средно по 20.7 точки, както и с центъра Антон Казарновски, който записва средно по 14.2 точки и 6.9 борби, и с Данило Милятович, който има по 18.7 точки и 5.8 борби.

Македонците спечелиха последния дуел с Левски Лукойл след 74:63 у дома в края на януари след 30 точки на Дуейн Бенджамин. Днес, за да ликуват в Самоков, столичани ще трябва да лимитират именно него, тъй като този сезон той преминава границата от 10 точки във всички 12 двубоя на Блокотехна в Балканската лига. Дали ще успеят, отговорът ще научим днес около 17.00 ч.

Срещата може да наблюдавате по BNT HD и BNT World от 15.00 ч.