Какво се случи: Левски Лукойл се класира на финал в Балканската лига след крайното 85:81 в инфарктен, изпълнен с обрати, полуфинален сблъсък в „Арена Самоков“, който тази година приема Файнъл 4 на надпреварата. „Сините“ достигат до директната битка за трофея в регионалния турнир за пети път в клубната си история (2010, 2012, 2013 и 2014), а целта е повече от ясна – трето злато във витрината.

Най-добри: Божидар Аврамов поведе своите към успех с 26 точки. С четири тройки, колкото имаше и първият, и общо 19 точки се отчете Станимир Маринов, който подаде и 7 асистенции. Кийт Клентън овладя 12 борби.

Повратна точка: Македонците държаха изцяло инициативата във встъпителните минути от двубоя. След ударно начало и серия от 5-0, Блокотехна се изстреля напред с двуцифрена преднина, която набъбна до 13 точки във втория период. 240 секунди преди голямата почивкка Левски Лукойл губеше с 28:38, но три поредни тройки на Веселин Веселинов, който се включи от пейката, заличиха пасива на столичани до 39:40 на полувремето.

Равностойно завръщане от съблекалните остави развръзката за заключителните 10 минути, в началото на който „сините“ имаха да наваксват 4 точки – 54:58. Минута и половина от четвъртия период бе достатъчна за първия обрат в мача, който дойде при 60:58.

И все пак нищо още не бе приключило. 6 минути преди сирената таблото светна при 64:64. Въпреки че Блокотехна дишаше във врата на селекцията на Константин Папазов в оставащото време, селекцията на Константин Папазов сграбчи победата с две ръце и не допусна повече обрати.

Какво предстои: Левски Лукойл ще се изправи в битка за трофея срещу победителя в другата полуфинална двойка – Рилски спортист – Башкими, които излизат на паркета в Самоков от 18:30 часа.

СТАТИСТИКА ОТ БЛОКОТЕХНА – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ