По-късно днес “Арена Самоков” и град Самоков ще приемат четирите отбора, които ще се борят за трофея в Балканската лига. Това са българските Рилски спортист и Левски Лукойл, македонският Блокотехна и косовският Башкими.

За трети път в историята си Самоков ще бъде домакин на Файнъл Фор в тази надпревара. През 2009 г., само няколко месеца след като спортното съоръжение бе открито, самоковци отново приеха финалите, като тогава спечелиха златото след победа над Работнички с 84:77 във финала в първия сезон на турнира. Тогава треньор на Рилецо бе Александър Тодоров, който понастоящем е в щаба на Константин Папазов в Левски Лукойл.

Четири години по-късно (б.а. - през 2013 г.) в Самоков отново имаше Финална четворка в Балканската лига, а домакините бяха отстранени на полуфиналите от Левски. “Сините” обаче загубиха битката за първото място след 79:87 след продължение срещу израелския Галил Гилбоа.

Рилецо бе домакин и на последния мач от финалите през 2015 г., но тогава те бяха във формат на разменено гостуване. Преди три години Сигал Прищина приключи като шампион след общ резултат в двата двубоя 154:143.

Сега, трофеят в Балканската лига отново ще бъде връчен в Самоков. Полуфиналите са днес съответно от 15.00 ч. и 18.30 ч., като първи на паркета ще излязат Левски Лукойл и Блокотехна. След това един срещу друг ще видим Рилски спортист и Башкими. Можете да наблюдавате срещите в ефира на БНТ.

Официалното откриване на турнира ще стартира в 17.45 ч.

Снимки: Balkanleague.net и LAP.BG