Левски Лукойл е един от двата български отбора, които ще дадат всичко от себе си, за да стигнат до златото в Балканската лига. За да го направят обаче столичани трябва да отстранят Блокотехна в първия полуфинал в турнира, който ще се проведе утре (14 април) от 15.00 ч. в “Арена Самоков”.

Един месец след загубата на финала за купата, Левски Лукойл успя да подобри представянето, химията и класата си. Не знам дали това ще е достатъчно за победа срещу Рилски спортист, но сега трябва да мислим за Блокотехна. Този отбор се представи силно през целия сезон. Работим усилено и сме концентрирани. Искаме да спечелим трофея. Това е амбицията на играчи, треньори и ръководство”, сподели пред официалния сайт на Балканската лига треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов.

Това е десетото издание на Балканската лига и участието на Левски Лукойл в него е положително, макар че в началото на сезона, когато потвърдихме участието си, имахме други амбиции, но и различни възможности. По онова време бяха водени от идеята да предоставим на нашите млади играчи шанс за развитие и трупане на опит. След като станахме Левски Лукойл беше нормално амбициите ни да пораснат. Ще се опитаме да го постигнем със силно представяне през уикенда в Самоков”, допълни още наставникът на “сините”.

Всички гледаме позитивно на нещата и сме мотивирани преди мача. Мисля, че ще се получи интересна Финална четворка, която се надявам да спечелим. Ако следваме плана си на игра, вярвам, че няма да имаме никакви проблеми да вдигнем трофея в Самоков”, каза пък гардът на Левски Лукойл Божидар Аврамов.