Рилски спортист ще опита да се пребори за трофея в Балканската лига пред своята публика. Самоковци са домакини на Финалната четворка в турнира, а в първия си мач ще се изправят срещу косовския Башкими утре (14 април) от 18.30 ч.

Надявам се, че всичките ни играчи ще бъдат здрави за Финалната четворка. Ако това се случи, имаме доста голям шанс да представим града и клуба добре в последната фаза на турнира. Подготовката ни протича нормално. Имаме време да се съсредоточим върху съперниците”, сподели пред официалния сайт на Балканската лига треньорът на Рилецо Людмил Хаджисотиров.

Завършихме първи в редовния сезон, като това се случва за първи път в историята на клуба. Очаквам труден мач срещу Башкими, който подсили състава си от последния път, когато играхме един срещу друг. Като цяло, Балканската лига е положителен опит за нас. Имаме шанс да играем в повече мачове, да поддържаме добър ритъм и да подобряваме играта си”, коментира още наставникът на самоковци.

След дългия редовен сезон, ние сме горди, че завършихме първи. Мисля, че сме много мотивирани да приключим този европейски турнир добре и ще се опитаме да спечелим трофея пред нашите фенове. Най-важното е да останем спокойни, концентрирани и фокусирани през тези два дни”, смята капитанът на самоковци Йордан Бозов.