Интересно правило са въвели в корейската лига по баскетбол. То гласи, че чуждестранните играчи, които са част от нея, не могат да бъдат по-високи от 200 см. Това на практика остава местният шампионат без водещия му реализатор – Дейвид Саймън.

206-сантиметровият янки няма късмет. Според правилата, тази забрана не се отнася за високи играчи, които са родени в Корея. Всеки отбор може да има по двама чужденци, като максималната височина на всеки един от тях трябва да бъде по 200 см. Чрез въвеждането на това правило от Корейската лига искат да направят играта по-бърза и атрактивна, тъй като през последните години тя не е привлекателна за играчите и за феновете.

Според местните медии, популярността на срещите в Корея е спаднала драстично, като понастоящем те са посещавани от средно по 2796 души, а преди четири години – от средно по 4372 зрители.

Така за 35-годишния Саймън, който прави средно по 25.7 точки в Корея, остава да си търси нов отбор в друго първенство. Американецът е носил eкипа на Лукойл Академик у нас през 2005/2006, а освен това е най-добър стрелец и MVP в Адриатическата лига през 2012 г.