За втора поредна година София - Европейска столица на спорта и БК Славия организират международен турнир по баскетбол за девойки в памет на легендарната българска спортистка Ваня Войнова. Този уикенд (от 13 до 15 април), зала "Триадица" събира четири отбора, част от тях представители на престижни европейски школи в този спорт.

Надпреварата е за девойки до 14-годишна възраст, отборите се срещат по системата всеки срещу всеки. Първите два тима играят финал, останалите ще спорят за третото място. Освен домакините от Славия, тази година ще участват отборите на Радивой Корач от Сърбия, Мелисия от Гърция и Клубски патриот от Македония.

"Турнирът е отлична възможност за младите български баскетболистки да премерят сили с отбори от водещи нации в световния баскетбол. Призоваваме столичани и гостите на града да подкрепят през уикенда бъдещите ни таланти и да се насладят на качествени мачове. Стремежът е турнирът в зала "Триадица" да се превърне в традиционна и важна проверка на възможностите на младите българки в директни двубои с техните съпернички от водещи школи и страни с традиции в този спорт," заяви президентът на Славия Васил Йотов по време на пресконференцията в ИнфоЦентър София2018.

Програмата на турнира "Ваня Войнова":

13 април (петък):

17.00 - Клубски Патриот – Радивой Корач  

18.15 – Откриване

18.30 - Мелисия - Славия

14 април (събота):

9.00 - Мелисия - Клубски Патриот

10.30 – Радивой Корач - Славия

17.00 - Мелисия – Радивой Корач

18.30 - Славия - Клубски Патриот

15 април (неделя):

9.00 - Малък финал - среща за 3/4 място

10.30 - Финал

12.00 – Награждаване и закриване

Източник: Гонг