Какво се случи: Дерби в Стара Загора между Берое и Балкан всъщност нямаше, тъй като селекцията на Любо Минчев спечели с убедителното 91:66 в последния мач от 24 кръг в НБЛ. Старозагорци прекъснаха серията си от две поредни загуби в лигата и вече имат баланс от 10-11, докато ботевградчани са с 16 успеха и 5 поражения.

Най-добри: Александър Янев завърши с 22 точки и 5 борби за Берое. Рожденикът Дариъс Гарет и капитанът Тихомир Желев добавиха по 19, като първият овладя и 17 борби. Филип Виденов се разписа с 12 точки и 8 асистенции.

Игор Кесар бе най-резултатен за Балкан с 21 точки. Дивон Уошингтън също стигна до двойните показатели – 17 и 10 борби. Павел Иванов остана с 11 точки.

Повратна точка: След равностойни първи минути, Берое все пак взе преднина от 5 точки в края на първата част чрез Аджехи Бару и Филип Виденов за 21:16. През втория период старозагорци се възползваха от пропуските на Балкан и чрез Александър Янев, Тихомир Желев и Дариъс Гарет дръпнаха с 18 точки за 47:29.

След почивката ботевградчани откриха сметката си зад дъгата, след като Игор Кесар и Дивон Уошингтън бяха точни, а разликата на няколко пъти бе намалена до 9 точки. Дуото Виденов и Желев обаче прати Берое до 22 в плюс за 73:51. През последната четвърт срещата просто се доиграваше, като оставаше само да бъде оформен крайния резултат.

Какво предстои: На 18 април Берое гостува на Академик София, а Балкан ще играе срещу Ямбол в зала “Диана”.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – БАЛКАН