Малко преди Великденските празници и отново с добро настроение е време за рубриката на BBALL.BG - “Разкрий се”.

В нея вашите любимци разкриват част от себе си чрез 10 интересни въпроса, които им задаваме ние. Тази седмица наш гост е един от основните играчи на Ямбол, който през последните няколко години се е посветил и на треньорството – Стойо Чолаков.

Миналото лято гардът на ямболии се сдоби с още една радост, след като неговата половинка Сияна го дари с дъщеричка – Ивайла. Какво му носи бащинството, какъв прякор му измисля Дечо Коешинов и обича ли да се състезава, разберете сега от самия него:

“BBALL Разкрий се” със Стойо Чолаков:

1. Как обичаш да разпускаш след мач?

- Преди раждането на дъщеря ми предпочитах да се събирам с приятели след мач, но сега по-скоро предпочитам домашна атмосфера с любимите хора.

2. Кое е първото нещо, което правиш сутрин?

- Първо целувам дъщеря си, след това кафе и всичко останало.

3. Прякорът, с който те наричат в съблекалнята е…

- Веднага ми изниква прякорът, измислен ми от Дечо Коешинов – “кучето’. Къде заради странния диалект в Ямбол, къде от нещо друго, той ме преследва и до днес от по-опитните съотборници.

4. Музиката, която те успокоява…

- Зависи от настроението – понякога chill out, retro, да не забравя и R&B.

5. Кой е скритият ти талант?

- Колкото и нескромно да звучи, той не е само един – много са (смее се). Обичам да се състезавам и това ме прави конкурентноспособен във всяка една сфера. 

6. Най-силното ти “оръжие” на терена…

- Движението ми по терена и способността да променям бързо скоростта и посоката с топка.

7. Най-щурото нещо, което си правил досега…

- Не мога да конкретизирам кое е най-щурото, но помня немалко случки, предимно свързани с нарушаване на спортен режим. Сега като погледна като треньор, предстоят ми доста главоболия.

8. В какъв друг спорт те бива или би се пробвал?

- Както вече споменах, обичам да се състезавам. Влече ме абсолютно всеки един спорт, така че който ме предизвика – по-добре е да бъде подготвен.

9. Ако имаш право на три желания, които да се изпълнят на момента, какво би поискал?

- Това с желанията винаги е бил подвеждащ въпрос. Не бих отказал една хубава спортна кола, финанси, за да я поддържам и може би няколко години да си остана на 31, за да й се нарадвам.

10. Излъга ли за нещо досега?

- Случвало се е няколко пъти да, но те са били по-скоро добронамерени лъжи.

Снимки: LAP.BG и НБЛ