От 13 до 15 април в столичната зала "Триадица" инициативата София - Европейска столица на спорта и БК Славия организират за втори път международен турнир "Ваня Войнова" в памет на легендарната баскетболистка. И това издание на надпреварата събира много силни отбори, представители на престижни европейски школи с традиции в този спорт. Това са македонският Клубски Патриот (Делчево), гръцкият Мелиса (Атина), сръбският Радивое Корач (Белград) и домакините от Славия. Участват състезателки до 14-годишна възраст.

Отборите се срещат по системата всеки срещу всеки, като първите два тима играят финал, а останалите ще спорят за третото място. Тимът на Славия е воден от Александър Апостолов. София - Европейска столица на спорта подпомага турнира като отлична възможност за изява на младите надежди в женския баскетбол и същевременно начин да се отдаде заслужена почит на една легендарна българска спортистка.

Първоначално "белите" бяха заявили датите 30 март и 1 април за турнира, защото проявата е и част от празненствата по повод 105-ата годишнина от създаването на Славия. Заради заетост на залата проявата е изместена за средата на април.

Ето и останалите инициативи, които са посветени на празника на Славия:

8 април (неделя) - втори турнир по футбол между привърженици на Славия от София от 11.00 часа на спортната база на клуба "Стоян Коцев-Кано".

10 април (вторник), 14.00 ч. - предвидено e поднасяне на цветя пред паметната плоча в чест на основателите на клуба при Руски паметник.

14 април (събота), 12.30 ч. - рок концерт и конкурс за мини мис и мини мистър за деца от школите на "белия" клуб. Събитието ще се проведе в пространството зад таблото на стадион "Славия", при игрищата на школата. Там ще бъде изградена и специална сцена.

Източник: Спортал