Един от големите таланти на родния баскетбол Иван Алипиев получи признание за силното си представяне и израстването си. Крилото на Академик София попадна в Топ 50 в Европа, в своята възраст на класация, изготвена от престижния сайт Еurohoops.net.

Двуметровият баскетболист бе поставен под №34 в ранкинга сред най-добрите, родени през 1999 г. на Стария континент. Това се случва броени дни, след като стана ясно, че той ще играе колежански баскетбол отвъд океана и ще продължи кариерата и образованието си в университета от Дивизия I - Лойола Маримаунт.

Иван Алипиев бе сред най-добрите при успеха на своя Академик София над Черно море Тича със 75:69 през миналия уикенд, като се разписа с 16 точки, 6 борби и 6 асистенции. През настоящия сезон в НБЛ юношата на БУБА Баскетбол записва средно по 7.4 точки, 3.2 борби и 2.1 асистенции в общо 19 мача през този сезон.

През миналото лято Иван Алипиев попадна в Идеалната петица на европейското за юноши до 18 г., Дивизия Б в Талин и стана третият най-добър реализатор в него с общо 164 отбелязани точки или средно по 20.5 на мач.

Снимки: LAP.BG и ФИБА