1 април - освен ден на шегата и смеха, тази година първият ден от четвъртия месец в годината се пада и на един от най-пъстрите празници, предвестник на Великден. Цветница е християнски, религиозен и народен празник, който се празнува както в православната, така и в католическата и протестантската църква в неделята след Лазаровден.

В родния баскетбол също има доста личности, чиито имена са свързани с него, а ние от BBALL.BG им подаряваме китка здравец и им пожелаваме прекрасен и усмихнат ден, да са живи и здрави, щастливи и успешни.

Днес повод да вдигнат наздравица имат спортният директор на Рилски спортист Росен Барчовски, заедно със сестра си Ивета, дъщеря си Ивета, племенникът си Цветан, както и зет си Цветан Сотиров - бивш национал по волейбол. Цвете ще получат и помощник-треньорът на женския ни национален отбор Маргарита Папазова и главният мениджър на НБЛ Лили Борисова. Към празнуващите влиза още и легендата на плевенския баскетбол Цветан Антов.

Близки и приятели днес могат до поканят и MVP на Купата на България Цветомира Шаренкапова и нейната колежка от Берое Ралица Нанева, както и бившата състезателка на Левски и Дунав Роксана Йорданова. При мъжете празник имат баскетболистите на Черно море Тича Цветослав Острев, Венелин Христов и Цветомир Куртев, както и Венцислав Петков и Здравко Христов от Балкан, младоците Цветомир Чернокожев (Академик София), Цветан Тодоров (Спартак Плевен) и Росен Иванов (Ямбол).

Екипът на BBALL.BG се извинява, ако е пропуснал някой, и желае на всички ви името да ви дава сила, за да вървите напред!