Баскетболисти от представителния отбор на Академик Бултекс 99 начело със спортния директор Тина Димитрова зарадваха с подаръци малчуганите, които се лекуват във верига болници "Медлайн-Централ Хоспитал" във връзка с наближаващите великденски празници.

Капитанът на отбора Станислав Ваклинов, Мартин Дурчев, Митко Димитров, Александър Груев и американецът Мануел Джонсън раздадоха на малчуганите шоколадови яйца и дариха на отделението най-различни играчки и занимавки за децата – пъзели, книжки за оцветяване, моливи, флумастери и др. Баскетболистите разказаха на децата как са тръгнали към големия спорт и им пожелаха бързо да оздравяват, да се движат и да спортуват.

"Това е изключително важно за здравето, няма значение какъв спорт ще изберете, важно е да спортувате", бе посланието на състезателите към децата. Тина Димитрова пък покани малките пациенти да посетят тренировките в клуба и да присъстват на някои мачове на мъжкия тим.

Ръководството на детското отделение прие дарението изключително радушно и сърдечно благодари за загрижеността на баскетболния клуб за децата. „Медицинският екип и малките пациенти на верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив изказаха своята огромна благодарност за хуманния жест и вниманието в навечерието на един от най-големите християнски празници – Цветница и Великден.

"С вашето изключително благородство и загриженост вие донесохте радост в труден момент за децата. Ценим високо вашата съпричастност към нашите лечебни заведения! Желаем ви здраве, благополучие и много успехи!", се казва в специалното благодарствено писмо към клуба.

Управителят на МБАЛ „Централ Хоспитал" д-р Надежда Крумова пожела на състезателите да спечелят още много битки на спортния терен, с които да зарадват своите фенове. Началникът на детско отделение д-р Александър Ангелов обеща да заведе на мач екипа, който ръководи.