В Монтана очакват оспорвани мачове и добър баскетбол по време на Финалната четворка в Адриатическата лига за жени, която стартира днес. Домакините от Монтана 2003 и представителите на Общината пък получиха похвали за организацията от страна на ръководството на надпреварата.

Пред нас са два дни качество, както и добър и интересен баскетбол. Миналата седмица срещу Будучност в Подгорица играхме в мач, който бе без значение. Този път ще бъде съвсем различно. Предстоят ни 40 минути, които ще бъдат напрегнати”, убеден е наставникът на Монтана 2003 Стефан Михайлов.

За нас е огромно удоволствие да бъдем домакин на Финалната четворка в Адриатическата лига. За Монтана, както и за женския баскетбол, това е исторически момент. Това е голямо спортно събитие и искаме всички да се насладят на качествени мачове”, заяви заместник-кметът на града Тихомир Антонов.

За нас е огромна чест да бъдем домакини на Файнъл Фор. Искаме всичко да мине както трябва и всички двубои да бъдат в духа на спортсменството и добрия спортен дух”, каза спортният директор на Монтана 2003 Петрана Петкова.

Монтана ще бъде десетият град, който ще бъде домакин на събитието. През този сезон включихме пет шампиона на различни първенства, имаше и турския тим. Искам да благодаря на кмета на Монтана Златко Живков и на ръководството на клуба за усилията по организацията. С този формат на лигата опитахме да предоставим възможност на клубовете да покажат най-доброто от себе си”, коментира президентът на Адриатика Сърбобран Филипович.