Какво се случи: Валенсия спечели испанското дерби на вечерта в Евролигата, след като се наложи над Реал Мадрид с 96:88. Столичани все пак имат причина за усмивка, тъй като победата на Фенербахче над Макаби Тел Авив малко по-рано на практика подпечата мястото на тима в плйофите на най-силния клубен турнир на континента.

Най-добри: Боян Дублевич наниза 17 точки за успеха, следван от Тибор Плайс с 14, Рафа Мартинес с 13, Хуан Састре с 11 и Сам Ван Росъм с 10 и 5 асистнции. За „Белия балет“ над всички бяха Факундо Кампацо и Джефри Тейлър, които завършиха с по 17 точки всеки.

Повратна точка: „Оранжевите“ водеха с 46:40 на полувремето, а след завръщане от съблекалните увеличиха аванса си до 70:60. Мадридчани успяха да стопят до 75:80, но въпреки че Пабло Ласо вече губеше почва под краката си заради възстановената двуцифрена разлика с 9 безответни точки на съперника, селекцията му повече не успя да се върне на позиция за обрат. И, за да е още по-неприятна вечерта на „Los Blancos“, Густаво Айон напусна принудително паркта в последния период със съмнения за контузия.

СТАТИСТИКА ВАЛЕНСИЯ – РЕАЛ МАДРИД