Днес баскетболистите на Рилски спортист посетиха самоковското училище “Станислав Доспевски”. Там те показаха Купата на България, спечелена във финала с Левски Лукойл, игран на 3 март във Велико Търново, снимаха се с децата от началното училище, раздадоха автографи и отговаряха на въпроси, свързани с тренировките и баскетбола като цяло.

Интересът към гостуването на играчите на Людмил Хаджисотиров в школото бе огромен, а подготовката за визитата на високо ниво. Децата очакваха баскетболистите строени по класове в двора на училището, а не малък бе броят и на родителите, дошли да снимат малчуганите с любимите им играчи.

Приветствие към отбора направи директорът на училището - г-жа Камелия Асенова, която по- късно даде думата на треньора на тима Людмил Хаджисотиров и на капитана Йордан Бозов. Те благодариха за показаното гостоприемство и отправиха от своя страна апел към малчуганите да спортуват повече, да играят баскетбол без значение къде - в училище, на улицата или в тренировъчната зала, за да разберат, че веднъж започнеш ли с играта, оставаш запленен от нея за цял живот.

Гостуването на тима продължи във физкултурния салон на училището, в който баскетболистите бяха изненадани от мажоретен състав и ръчно-изработени плакати и  украси. Имаше и специална програма, която включваше народни танци и демонстрация на спортни умения от страна на възпитаниците на НУ “Станислав Доспевски”. 

След края на тържеството баскетболистите на Рилски спортист обещаха на малчуганите да се върнат отново в училището при първа възможност, а те от своя страна да бъдат в залата и да ги подкрепят в предстоящите домакинства от шампионата и в плейофите. 

Източник и снимки: Официалният сайт на Рилски спортист