Иван Лилов се справя доста добре в Дебрецен през този сезон. 2017/2018 е негов втори пореден в Унгария, след като миналата година той игра за Сегед, но ситуацията сега е съвсем различна и в настоящия си тим той има доста повече задачи.

Сега имам още една роля. Опитвам се да помагам колкото се може повече на отбора. Правя това, което треньорът  очаква от мен. Не е важно аз да имам най-много точки, а тимът да побеждава”, казва Иван Лилов пред Kezdő5.

Въпреки това, Дебрецен не бе печелил дълго време. Отрицателната серия все пак бе прекъсната миналата събота, когато Иван Лилов и компания удариха Печ с 88:81 като гости в мач от 23 кръг в местната Първа лига.

ЛИЛОВ И ДЕБРЕЦЕН СЕ ВЪРНАХА НА ПЪТЯ НА УСПЕХА В УНГАРИЯ

Бяхме изпаднали в много лоша ситуация. Всеки има трудни моменти, но нашите продължиха прекалено дълго. 11 поредни пъти. Надявам се, че с тази победа сме оставили това зад гърба си. Срещу Печ се справихме добре в защита през второто полувреме и затова спечелихме”, допълни гардът, който очаква Дебрецен да даде всичко от себе си за победа в сряда срещу Солнок.