Кливланд ще има нов треньор в лицето на 59-годишния Лари Дрю, който ще замени на поста за неопределено време заради здравословните проблеми досегашния наставник на тима Тайрон Лу.

След много разговори с лекари, реших, че най-доброто за мен и за отбора е да се съсредоточа върху здравето си. Имам болки в гърдите, съчетани със загуба на сън през цялата година. Така и обаче не разбрах каквa е точната диагноза. Ще се опитам да се погрижа за себе си, за да мога да се върнa по-здрав и по-силен. Оценявам подкрепата на ръководството”, заяви Тайрон Лу, който води Кливланд от 2016 г. насам и на сметката си има една шампионска титла в НБА през същата година.

На пейката на Кавалиърс ще седне човек, който отлично познава ситуацията в клуба. Това е досегашният асистент на Лу – Лари Дрю. Той е бил помощник в отбори като Лос Анджелис Лейкърс, Детройт, Вашингтон, Бруклин, Атланта и Милуоки, като в последните два е бил и старши-треньор.

Бивш играч на Детройт, Сакраменто, Лос Анджелис Клипърс и Лейкърс. На сметката си им общо 8110 точки, 1265 борби и 3702 асистенции. За кратко, през 1988/1989 носи екипа и на италианския Песаро.