Какво се случи: Рилски спортист приключва на първо място в края на редовния сезон в Балканската лига. Тимът на Людмил Хаджисотиров издържа срещу Блокотехна след 85:84 като гост в последния си мач от този етап на турнира. Самоковци завършват еднолично начело с баланс от 11-1, докато македонците остават втори с 10 победи и 2 загуби.

Най-добри: Дерек Райт завърши с 23 точки и 7 асистенции за Рилски спортист. Травис Тейлър добави 19. Еван Раванел се отчете с 16 точки и 6 борби.

Антон Казарновски бе най-резултатен за Блокотехна с 21 точки. Данило Миятович остана с 20.

Повратна точка: След равностойни първи минути, Рилецо все пак излезе напред в края на първата част след серия от 7-0, дело на Дерек Райт, Еван Раванел и Мирослав Васов, за 24:20. В началото на втория период македонците се върнаха и чрез Седрик Боуен и Шакир Смит стигнаха до 27:27. Райт обаче бе под пара и приключи първото полувреме с 20 точки, а Рилски водеше с 43:39.

След паузата Горан Главчев заличи пасива на Блокотехна и донесе равенство за 46:46, но Травис Тейлър даде импулс на Рилецо за 60:54. През последната четвърт и Еван Раванел напомни за качествата си на няколко пъти, но домакините се вдигнаха на щурм и чрез Шакир  Смит и Антон Казарновски обърнаха до 82:81. Раванел бе точен за 83:82, а Данило Миятович не сбърка на два пъти от фаул линията за 84:83 21 секунди преди сирената. Травис Тейлър прати радостта в лагера на Рилски със забивка, оформила крайното 85:84 във финалните акорди.  

И още: С този успех Рилецо прекъсна серията от 8 поредни победи на Блокотехна, като му нанесе и първа загуба у дома. Самоковци пък приключват първия етап в турнира без поражение при визитите си.

Какво предстои: И двата отбора ще участват във Финалната четворка в турнира, където ще очакват победителите от двойките Левски Лукойл/Тирана и Академик Бултекс 99/Башкими.

СТАТИСТИКА ОТ БЛОКОТЕХНА – РИЛСКИ СПОРТИСТ