Желко Обрадович е най-успешният треньор в историята на европейския баскетбол, защото използва познанията си за играта и чрез тях се нагажда към всяка една ситуация по време на двубой. Освен това, 58-годишният специалист е майстор в отношенията към играчите си и умее да подхожда по различни начини към всеки един от тях.

В средата на февруари Фенербахче отпадна на 1/4-финалите в турнира за Купата на Турция след загуба от Анадолу Ефес. Наказанието за шампионите в Евролигата от миналия сезон обаче е било повече от нетрадиционно, според главният мениджър на турския гранд Маурицио Герардини.

След мача отборът очакваше много тежка тренировка. Желко обаче изненада всички ни. Той бе резервирал места в ресторант в Истанбул и заведе всички на вечеря. Искаше да бъдем заедно и да прекараме една приятна вечер. Докато бяхме на масата той каза, че сега е нашето време да бъдем сплотени”, разкрива Гарардини.

Той обръща огромно внимание на детайлите. Нищо не му убягва. Изумени сме от организацията на неговата работа, както на терена, така и извън него. Най-ценното в него е, че възпитава човешките ценности в баскетболистите си”, допълва още главният мениджър на Фенербахче.