Какво се случи: Голдън Стейт допусна втора поредна загуба в НБА за първи път от около месец. “Воините” паднаха от Минесота след 103:109 при визитата си в “Таргет сентър”, което пък прекъсна серията от три поражения на “горските вълци” в лигата.

Най-добри: Без контузения Стеф Къри, в Уориърс конците дърпаше Кевин Дюрант, който приключи с 39 точки плюс 12 борби. Клей Томпсън добави 21. Заза Пачулия се разписа с 16 точки и 11 борби.

Карл-Антъни Таунс бе много полезен за Минесота и записа дабъл-дабъл – 31 точки и 16 борби. Андрю Уигинс приключи с 23 и 5 борби. Джамал Кроуфърд остана с 12 точки.

Повратна точка: Карл-Антъни Таунс се развихри в средата на последната четвърт и изведе Тимбъруувс до аванс от 7 точки за 99:92. Той бе замесен и във всичко най-интересно до края на срещата, в която дебют за Минесота направи Дерик Роуз. Гардът, който стартира сезона в Кливланд, но преди около месец бе трейдват в Юта, откъде обаче се отказаха от услугите му, се разписа с 2 точки, 1 борба и 2 асистенции за 7 минути на паркета.

Какво предстои: На 14 март Голдън Стейт ще приеме Лос Анджелис Лейкърс, а ден по-рано Минесота гостува на Вашингтон.

СТАТИСТИКА ОТ МИНЕСОТА – ГОЛДЪН СТЕЙТ