Какво се случи: Портланд разгроми Голдън Стейт с категоричното 125:108 за осмата поредна победа на отбора в НБА. Уориърс бяха в серия от седем поредни успеха, но тя приключи при гостуването на Трейл Блейзърс, за което те заминаха без Стеф Къри, Андре Игуодала и Джордън Бел.

И още: Това е най-дългата победоносна серия за "пионерите" от 2014 г. насам, когато те успяха да спечелят девет мача без прекъсване.

Най-добри: Си Джей Маккалъм оглави листата на реализаторите за Трейл Блейзърс с 30 точки (5/9 от тройката), а само с 2 по-малко от него наниза съотборникът му Деймиън Лилард (4/10 от тройката), който обаче направи и 8 асистенции. 

Кевин Дюрант пък стана вторият голям играч в Лигата отвъд океана, който избухна с 40 точки миналата нощ, но който се прибра в съблекалнята победен. Същата участ споходи и Джеймс Хардън при поражението на Хюстън в Торонто. Клей Томпсън се разписа с 25 за Уориърс. 

Любопитно: Къри пропусна 11 срещи през декември, след като изкълчи глезен. Контузията го споходи отново в петък, при гостуването на Голдън Стейт на Атланта и той не се качи на самолета за Портланд. Травма в глезена е причината за отсъствието от състава и на Джордън Бел. Игуодала пък лекува изкълчване в лявата китка.

СТАТИСТИКА ОТ ПОРТЛАНД - ГОЛДЪН СТЕЙТ