Какво се случи: Серията от пет поредни победи като гост за Кливланд приключи в Лос Анджелис. Клипърс уловиха в мрежата си Кавалиърс с убедителен резултат - 116:102 в "Стейпълс сентър".

И още: Гостите от щата Охайо нямаха ден в стрелбата, но бяха надиграни убедително и в подкошието, където домакините сграбчиха 52 борби срещу 40 за съперника. Клипърс контролиха събитията на терена в по-голямата част от мача.

Най-добри: Всичките петима титуляри на Клипърс минаха границата на двуцифрения точков актив. Тобиас Харис даде тон на останалите с 23 точки, между тях 5/10 от тройката, плюс 7 борби. Диандре Джордън побърза да не остане по-назад, като се разписа с 20 точки, към които прибави чудовищните 23 овладени под коша топки. Остин Ривърс и Лу Уилямс се отчетоха с по 15 точки, а Синдариус Торнуел реализира 14 за успеха на домакините. Но и това не бе всичко, защото Монтризъл Харел се включи от пейката с още 20 точки за "ножиците".

Леброн Джеймс се бе устремил към трипъл-дабъл, но в крайна сметка се спря на дабъл-дабъл от 25 точки, 10 борби и 6 асистенции. С дабъл-дабъл се оттегли от паркета и още един баскетболист на "кавалерите" - Лари Нанс-младши, който записа 16 точки и 12 овладени под ринговете топки. Джей Ар Смит се прибра в съблекалнята с 15 точки.

Любопитно: Леброн Джеймс регистрира дабъл-дабъл за 856-ти път в двубой от редовния сезон, което го нарежда на второ място във вечната ранглиста в НБА по този показател. Веднага след Майкъл Джордън, който има 866 подобни срещи. Лари Нанс-младши пък записа дабъл-дабъл за шести пореден път.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС - КЛИВЛАНД