Какво се случи: След 17 поредни победи в НБА, Хюстън загуби. Макар че срещата в Торонто за "ракетите" никак не приличаше на загуба. Домакините се поздравиха с успех със 108:105, а гостите от Тексас отстъпиха за първи път от 26-ти януари насам, когато при визитата си не успяха да надиграят Ню Орлиънс. 

Най-добри: Кайл Лоури бе над всички за Раптърс с 30 точки, между които 7/9 от тройката. Той прибави и 6 асистенции към името си в статистиката. ДеМар Дерозън също бе под пара с 23 точки и 7 борби. Литовецът Йонас Валанчиунас се прибра в съблекалнята с дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби, а Серж Ибака вкара 7 точки и овладя 7 топки под коша.

Джеймс Хардън реализира 40 точки, но те не стигнаха на Рокетс победоносната серия на отбора да продължи. Крис Пол се отчете с 14, а по 13 отбелязаха Тревър Арайза и Клинт Капела, като швейцарецът сграбчи и 13 борби в мача. 

Повратна точка: Хюстън изравни 102:102 2 минути и половина преди сирената на редовното време след тройка на Хардън. ДеРозън и Лоури обаче взе нещата в свои ръце. Това бе втората победа на Торонто над Хюстън, след като Раптърс спечелиха и през ноември миналата година със 129:113 - най-тежкото поражение за тексасци у дома от началото на сезона.

СТАТИСТИКА ОТ ТОРОНТО - ХЮСТЪН