Какво се случи: Андрю Гадлок счупи личен рекорд и изведе Армани Милано до победа далеч от дома. В 25 кръг от редовния сезон на Евролигата италианците се наложиха като гости на Химки в Москва с 86:77, с което балансът им вече е 9-16, докато седмият в подреждането на турнира има 14-11. 

Най-добри: Гадлок подобри най-доброто си постижение в надпреварата на 26 точки. Миндаугас Кузминскас добави 15, а Къртис Джерълс - 14. Загубата развали вечерта на Алексей Швед, който преди първата спорна топла получи приза си за MVP на февруари. Лидерът на руснаците завърши с 23 точки, а трите му тройки оформиха общо рекордните 80 за сезона в най-силния клубен турнир на Стария континент. 

Повратна точка: Момчетата от града на модата поведоха с двуцифрена преднина още в първите 10 минути. Такъв запазиха актива си и на полувремето, а след завръщане от съблекалните го увеличиха до 13. Швед, обаче, подпали искрата за серия от 16-2 в първите три минути на заключителната четвърт, които върнаха Химки в мача, но Гадлок и Джерълс откъснаха гостите напред окончателно.

СТАТИСТИКА ОТ ХИМКИ - АРМАНИ МИЛАНО