Берое допусна поражение в българското дерби в Адриатическата лига след 74:79 при визитата си на Монтана 2003. Треньорът на старозагорки Таня Гатева отдаде заслуженото на съперника, но имаше какво да каже и за своите момичета.

Хубавото на този мач бе, че играхме с българки, с млади момичета. Направихме хубав мач, но във важните моменти не взехме важни борби. Допуснахме и някои други технически грешки. Заслужено Монтана ни победи. Не искам да коментирам съдиите. Смятам, че ако си бяхме вкарали фауловете и бяхме направили 3-4 грешки по-малко, нямаше кой да ни пречи да си вземем мача”, заяви Таня Гатева, която пожела успех на Монтана 2003 във Финалната четворка в Адриатическата лига.

Берое набира скорост малко по малко. Вижда се, че има разлика от играта ни от първия полусезон. Момичетата играят все по-добре. Те вече са професионалистки. Но има още какво да се желае. Мисля, че можем да направим един интересен мач за купата в Перущица, но да изчакаме да мине и втория двубой със Славия от полуфиналите”, каза още наставникът на старозагорки.

Вижте сами:

МОНТАНА 2003 ТРИУМФИРА В БЪЛГАРСКОТО ДЕРБИ В АДРИАТИКА