Какво се случи: Рилски спортист маркира 10-та победа в Балканската лига след крайното 92:85 като домакин на Академик Бултекс 99. 

Най-добри: Еван Раванел оформи дабъл-дабъл за Рилски спортист с 19 точки и 11 борби. Травис Тейлър пък бе най-резултатен с 25 точки, а Мартин Маринов вкара 16. От другата страна, Мартин Дурчев и Васил Бачев завършиха съответно с 19 и 18 точки за пловдивчани. Айзея Юмипиг се отчете с 18, Васил Михайлов - с 14. 

Повратна точка: “Студентите” започнаха уверено и бързо натрупаха двуцифрен аванс. Домакините, обаче, компенсираха и се оттеглиха на почивка с 4-точкова преднина. В третата четвърт пловдивският тим отново излезе напред, но силното присъствие в подкошието отново наклони везните в полза на Рилецо. И така до края. 

Какво предстои: Академик Бултекс 99 гостува на Левски Лукойл на 13 март в зала “Триадица”, а Рилски спортист ще пътува до Гевгелия за среща с Блокотехна. 

И още: Пловдивчани останаха пети в класирането, но ще минат пред четвъртия Башкими, загубил последния си двубой от Левски Лукойл с 86:98 в София. След гостуването  на Левски Лукойл и дори при загуба, Академик ще се изравни по точки с Башкими, но ще го измести, тъй като има по-добри показатели в директните срещи. “Студентите” могат да завършат и трети, ако победят Левски Лукойл с поне 3 точки разлика. При 4-то място тимът на Асен Николов ще играе с Башкими в плейофите за влизане във Финалната четворка, а при 3-то - с Тирана или Ибър, които ще определят шестия в директен мач в Тирана на 13 март. И в двата случая пловдивският тим ще е домакин на реванша.