18-годишният Самуил Владимиров претърпя успешна животоспасяваща операция, при която бе изцяло отстранен големия му тумор в мозъка.

Интервенцията е извършена от доц. Венелин Герганов, зам.-директор на Международния неврологичен център в Хановер (INI Hanover), който в началото на февруари оперира успешно и журналистката от БНР Станислава Пирчева.

Майката на Сами Боряна Владимирова благодари на всички, които са направили възможно операцията да се състои и сподели, че лечението на сина й продължава, но най-тежкото вече е отминало, предаде Дарик.

Преди дни семейството на 18-годишния баскетболист потърси помощ, тъй като за две седмици трябваше да бъде събрана сумата от 50 000 евро, за да може да бъде опериран Самуил и да бъде спасен животът му.

Шокът за семейство Владимирови идва, след като при рутинен профилактичен преглед на очите на Сами, офталмоложката открива високо налягане на очните дъна и го изпраща на ядрено-магнитен резонанс. След направени прегледи с ЯМР и скенер се установява, че момчето има голям тумор в мозъка и е необходима спешна (до 2 седмици) операция за отстраняването му.

Самуил, който е активен спортист - играе баскетбол, е навършил 18 години едва преди 15 дена. С помощта на много добри хора той отново има шанс да продължи да сбъдва мечтите си и да спортува.

Източник: Dnes.dir.bg