В 17:30 часа днес, 3 март 2018 г., в ДКС “Васил Левски” във Велико Търново ще бъде хвърлена първата спорна топка, която след 40 игрови минути ще реши новия носител на Купата на България. В спор за втория по важност трофей в мъжкия баскетболен клубен елит у нас ще вляза Левски Лукойл и Рилски спортист – тимове, гладни за успехи.

Преди това, обаче, BBALL.BG обръща поглед към диригентите на двете скамейки.

Константин Папазов

С Левски Тити има четири Купи на България - 2001 г. срещу Черно море на Дарин Великов, два пъти поред през 2009 г. и 2010 г., съответно срещу Лукойл и Рилски спортист. И 2014 г. във финал отново срещу Черно море. Папазов пази мили спомени и от 2006 г., когато триумфира с купата от другата страна на барикадата - начело на Лукойл Академик.

С общо пет трофея в надпреварата, Тити е едноличен лидер измежду колегите си треньори. А днес целта му едва ли е нещо по-малко от злато. Злато, което за него би означавало много повече от едно първо място. Би означавало ПОБЕДА. Преди всичко над самия себе си. И над човешката злоба. Би означавало доказателство, че обединението с петролната компания „Лукойл“, която навлече над новия Левски Лукойл ненавистта на много, си е струвало.  

Людмил Хаджисотиров

37-годишният специалист класира самоковци на финал за първи път като старши треньор. Във визитката си Хаджисотиров има Купа на България от 2016-та, но тогава все още като помощник и дясна ръка на Росен Барчовски, който към днешна дата отново е близо до тима, но като негов генерален мениджър. 

За Удо 3 март 2018 г. е не просто дата в календара. За него днешният ден ще има доста по-специално място. Ще бъде ден за доказване, за борба и изпит по търпение. Купа за Рилски спортист би звучала като БЛАГОДАРНОСТ. Най-вече към ръководството. За годините на стоицизъм и доверие. За безприкословната подкрепа и уважение.