Питали ли сте се какви биха станалите вашите любими играчи, ако не бяха баскетболисти?! Ако да, значи сте точно като нас.

Оказва се, че шампионът в Евролигата с Фенербахче през миналия сезон Никола Калинич най-вероятно щеше да бъде доктор в някоя сръбска клиника, ако Съдбата не бе му отредила да радва феновете в залата.

Исках да изучавам медицина. В гимназията търсих предизвикателства. Исках да уча в университет, който да е насочен в тази посока. Но знаех, че не се влиза лесно там. Все пак, мисля, че чувството да помагаш на другите е велико. Да си лекар носи престиж, почтеност и отговорност, което винаги ме е привличало”, казва сребърният медалист от Олимпиадата в Рио през 2016 г.

Никола Калинич прави дебюта си в професионалния баскетбол през 2009 г. в състава на Спартак Суботица. След това преминава през Нови Сад, Войводина, Раднички, Цървена Звезда, а понастоящем е във Фенербахче, с който на два пъти става шампион на Турция. Носител на Купата и Суперкупата в южната ни съседка през 2016 г.

Със Сърбия 26-годишният баскетболист има още сребро от Световното първенство в Испания през 2014 г. и от Средиземноморските игри в Мерсин през 2013 г., както и бронз от Универсиадата в Казан отпреди пет години.

Вижте го сами: