Списъкът от отбори, които си осигуриха места за втория етап на световните квалификации стигна до 22. След вчерашните мачове още 10 тима от цяла Америка, Азия и Европа със сигурни за следващата фаза на пресявките за следващия шампионат на планетата, който ще се проведе в Китай догодина.

Това са Аржентина, Китай, Италия, Йордания, Ливан, Литва, Нова Зеландия, Испания, Уругвай и САЩ. Те ще бъдат част и от втората фаза на квалификациите, която ще се състои от три прозореца през септември и ноември, както и през февруари 2019 г. Останалите  са Австралия, Бразилия, Канада, Доминиканската република, Франция, Германия, Гърция, Иран, Казахстан, Филипините, Сърбия и Венецуела.

Световните шампиони от САЩ подпечатаха своя билет за втория кръг, след като победиха Пуерто Рико в трудна битка, която спечелиха с 83:75 и вече имат баланс от 4-0 в своята група.

80 отбора участват в световните квалификации, включително и България. Само 60 от тях ще продължат във втория етап. Най-добрите 31 в света ще се присъединят към домакина Китай за световното, което ще се проведе от 31 август до 15 септември 2019 г.

Третият игрови прозорец от първия етап ще бъде между 25 юни и 3 юли и в него ще станат ясни последните, които ще продължат битката. 

12 ОТБОРА ПРОДЪЛЖАВАТ ВЪВ ВТОРИЯ ЕТАП НА СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ