В лагера на Финландия не всичко върви по план в последно време. След загубата от Исландия със 76:81 в петък вечерта, сега селекционерът Хенрик Детман ще трябва да пренарежда състава си за двубоя срещу България днес.

БЪЛГАРИЯ ИЗЛИЗА ЗА РЕВАНШ СРЕЩУ ФИНЛАНДИЯ

Причината за това е, че финландците няма да могат да разчитат на двама от баскетболистите си за мача срещу “лъвовете”. Това са Ерик Мърфи и Мати Нутинен, които имат проблеми с контузии.

Те бяха в ростера на Финландия при успеха над нашите в “Арена Ботевград” с 82:80 през ноември 2017 г. Тогава Ерик Мърфи отбеляза 10 точки, а Мати Нутинен приключи с 8.

Селекционерът Хенрик Детман най-вероятно отново няма да може да използва и Петери Копонен и Сасу Салин, заради войната между ФИБА и Евролигата.

Двамата са заложници на политическа война, а от нея в момента няма никакъв смисъл. От всичко това губи както финландския баскетбол, така и европейския и играта като цяло”, убеден е Хенрик Детман.

Световната квалификация между Финландия и България ще се играе от 18.30 ч. в “Арена Хелзинки”, като ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ.