Не знаем как да затворим един мач. За съжаление. Имахме отворени стрелби – две на Чавдар Костов, една моя, една на Дий Бост, но имахме и няколко стрелби, които бяха натегнати. Наистина трябват резултати, а виждам, че Исландия са били Чехия и ние оставаме последни в нашата група. За съжаление, да играем добре не е достатъчно”, сподели пред БНТ Александър Везенков, който се завърна в състава на България и се разписа с дабъл-дабъл от 28 точки и 10 борби срещу Финландия.

Последните пет минути нямаме кош. Така трудно се побеждава навън. Моя е вината, макар никога да не търся оправдания, но липсата сигурно на игрови опит и това, че бяхме заедно един ден ни води до това да търсим грешни решения. В защита горе-долу се справихме, но в нападение имахме много слабости”, допълни 206-сантиметровото крило.

Баскетболът все пак е колективен спорт и не смятам, че някой трябва да поеме вината. Всички сме виновни, но за съжаление паднахме с 2 точки от чехите, с 2 и 5 точки от Финландия, а лятото ще е още по-трудно, защото Чехия ще бъде в пълен състав. Исландците също ще бъдат обиграни. Всеки трябва да си види грешките. На всички ни е болно и всички искахме да победим, но за съжаление не го направихме”, каза още националът.

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ВЕЗЕНКОВ, НО БЪЛГАРИЯ ПОНЕСЕ НОВ ТЕЖЪК УДАР