След втора загуба с две точки е трудно да се говори и ни е неприятно. За нас не остава нищо друго, освен да се опитаме да забравим тази загуба, защото след по-малко от 48 часа имамe друг важен мач”, бяха първите думи на селекционера на България Любомир Минчев след загубата на националите ни от Чехия със 76:78 в “Арена Ботевград”.

Като организация в нападение не бяхме добре. Допуснахме доста грешки през второто полувреме, като общо имахме 10, за разлика от първото, в което имахме само 2. Имаше моменти, в които след като овладявахме борбата на бърза атака можехме да вкараме лесни точки. Направихме не малко грешки в началото на третата четвърт – 6. За мен това беше проблем. По този начин им даваме възможност да свалят разликата, която бяхме натрупали”, допълни наставникът на представителния ни тим след срещата срещу чехите в световна квалификация.

Акцентирахме върху играта на Блейк Шилб, защото това се случи и на мача между Финландия и Чехия. Второто полувреме той игра доста силно. Една от основните причини да спечелят беше той. За съжаление и ние допуснахме това. Но не можем да върнем нещата”, заяви Любо Минчев.  

Тези загуби с 1-2 точки са най-тежки. Понякога, когато загубиш с голяма разлика това мобилизира. Станалото-станало. След 48 часа имаме нов мач. След двубоя, в съблекалнята казах на играчите, че ако сме отбор с характер, то резултата от този мач не трябва да ни повлияе в следващия. Знам, че доста по-добре щеше да бъде, ако можехме да влезем в него с позитивно настроение. Загубите в спорта ги има, но трябва да се преборим. Такъв е този момент и се надявам да го направим”, каза още българският селекционер.

Различното срещу Финландия ще бъде, че ще бъдем гости. При първата ни среща имахме много добра подкрепа в Ботевград. Ще видим състава им от срещата срещу Исландия”, коментира треньорът на “лъвовете”.

Ние допуснахме загуби вкъщи с по 2 точки и ако наистина искаме да покажем, че сме близо до Финландия и Чехия, ние трябва да играе наравно с тях. Най-важното е да не се предаваме. Ние нямаме много време за работа, но каквото е за нас, това е и за противника. Не искам да се оправдавам с това. Няма време за анализи. Системата е такава”, завърши Любомир Минчев.

ДРАМАТИЧНА ЗАГУБА ЗА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ЧЕХИЯ