Олимпиакос се подсили преди последните битки от редовния сезон и плейофите в Евролигата. Гръцкият гранд привлече в редиците си носителят на приза Реализатор №1 в турнира за 2013 г. – Боби Браун. Договорът между двете страни ще бъде до края на 2017/2018.

Радвам се, че това се случи. Преди четири години имаше вариант да играя с Василис Спанулис и съм щастлив, че това ще стане сега. Вече говорихме и той ми разказа за отбора. Готов съм да му помогна и се надявам да печелим много”, каза Боби Браун.

За последно 33-годишният баскетболист бе част от Хюстън в НБА, но бе освободен в началото на януари. В най-силното първенство в света той носи още екипите на Клипърс, Ню Орлиънс, Минесота и Сакраменто.

На Стария континент Боби Браун играе за отбори като АЛБА Берлин, Асеко Проком, Арис, Олденбург, Монтепаски Сиена и Бешикташ. Има и три сезона в китайските Донгуан и Шънджън.

Най-добрият му сезон си остава 2012/2013, когато стана най-добър стрелец в Евролигата, реализирайки средно по 18.1 точки и 5.3 асистенции като част от Монтепаски Сиена.

Вижте го сами: