Академик Бултекс 99 поиска оставката на шефа на съдиите Владимир Цеков по-рано днес на специална пресконференция. Спортният директор на пловдивчани Тина Димитрова разкри, че записът на втория мач от купата срещу Рилски спортист е изпратен на независими съдии в Италия.

За пръв път участвам в такава пресконференция. Винаги съм била много тактична в подобни ситуации. След мача премълчахме, всеки сам изстрада своята болка. Мина и Сирни Заговезни, но вечерта, след като всеки един от нас изгледа записа на мача поотделно, решихме да го изпратим на напълно независими съдии в Италия. След тяхното мнение решихме да направим тази пресконференция, но не за да преиграваме мача. Знаем, че сме сгрешили, защото в една такава отговорна среща напрежението беше голямо - всички искахме този финал”, каза Тина Димитрова.

Ние отчетохме своите грешки, но в мача имаше очевадни съдийски такива. Нека онези, които са ги допуснали - да поемат своята отговорност. Ние поехме своята - пред феновете, пред спонсорите, пред хората, които искат да помагат на клуба, пред цялата общественост. Искам всички да повярват, че момчетата и треньорският щаб работиха наистина здраво. И сълзите, които видях в очите на тези мъже, ме наведоха на мисълта, че не трябва да мълчим. Мълчанието в случая би било груба грешка. Между другото на двата ни мача с Рилски спортист нямаше нито един представител на федерацията. Все пак говорим за полуфинал за Купата на България”, сподели спортният директор на Академик Бултекс 99.

Ако искаме баскетбола да вървим напред - трябва да го правим заедно, а не да бъдем изолирани. Нямаме претенции да ставаме веднага шампиони, но правим всичко крачка по крачка с огромната подкрепа на спонсора Бултекс 99, Община Пловдив и всички останали, които ни помагат”, заяви Тина Димитрова.

АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 ИСКА ОСТАВКАТА НА ШЕФА НА СЪДИИТЕ

АСЕН НИКОЛОВ: НЯМАМЕ ПРЕТЕНЦИИ КЪМ РИЛСКИ СПОРТИСТ