Виваком прекъсва сътрудничеството си с Национална баскетболна лига. Договорът между компанията и лигата изтече през декември и няма да бъде подновен. Според официалното становище на телекома, през 2018 г. компанията има сериозни намаления в бюджетите и поради тази причина няма възможност да продължи партньорството си с НБЛ. Виваком изказа благодарността си за успешното и ползотворно сътрудничество с Лигата през последните години.

"Екипът на НБЛ изготви отчет за периода на партньорство и стартира преговори за евентуалното му подновяване. Получихме много висока оценка от отдел "Корпоративни комуникации" и директорката г-жа Вуткова, както и уверението, че компанията е много доволна от партньорството с нас. Неофициално бяхме информирани, че отделът е потвърдил продължаването на партньорство с НБЛ и предложението е било придвижено за резолюция към УС на телекома", коментира генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова.

"И двете страни сме удовлетворени от партньорството си до момента, ние от НБЛ припознаваме Виваком като социално-отговорна компания, която подкрепя множество обществено-значими каузи в различни сфери и разбираме решението й да насочи своите усилия за 2018-та към други каузи в областта на спорт. Оставаме с най-добри взаимни впечатления и ще продължим разговори за бъдещо сътрудничество на по-късен етап", казва още Борисова.