Едва ли ще е преувеличено, ако кажем, че мини-драфтът на Леброн Джеймс и Стефан Къри за разпределенито на участниците в Мача на звездите в НБА предизвика истинска истерия.

Преобразяването на досегашния формат, в когото един срещу друг се изправяха звездите на Източната и Западната конференция, остави всичко в ръцете на капитаните на двата тима – Тийм Леброн и Тийм Къри. НБА пък взаимства модела на Националната хокейна лига, за да направи събитието още по-атрактивно.

Все пак, редът, по който двамата селектираха съотборниците си за тазгодишното издание на събитието, остана в дълбока тайна.

До сега.

Леброн имаше право на първия и последния избор, заради повечето вотове, които получи в гласуването, което значи, че последният съотборник, включен в тима му е Ламаркъс Олдридж.

Тежкото крило на Сан Антонио, обаче, не изглежда особено обиден от този факт и с усмивка коментира: „Всички участваме в Мача на звездите, така че в крайна сметка трябва да сме благодарни, че изобщо сме тук. А и какво значение има кой-кого е избрал първи или последен?!“.

Ал Хорфорд бил последният избор на Къри, докато междувременно стана ясно, че вторият, предпочетен от лидера на Голдън Стейт, бил Янис Адетокубо.

Зрелищният двубой започва в 3.00 часа българско време.