Като че ли бяхме по-изнервени и не успяхме да покажем на 100% нашата игра. Позволихме да ни вкарат прекалено много точки в нашата зала, което в такъв важен двубой е изключително решаващо. Отборът на Академик игра много добре, вървеше им и стрелбата от далече. Това оказа голям ефект”, сподели пред BBALL.BG треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след поражението на неговия тим у дома от пловдивчани в първия мач от полуфиналите за Купата.

Мисля, че имахме ситуации, в които можехме да обърнем мача. В края на третата част разликата бе само 2 точки, а в средата на четвъртата беше 4 точки. Но имаше неща, които ни повлияха, основно от наши грешки в играта и заслужено съперникът победи в първия мач. Серията не е свършила. Имаме втори двубой в Пловдив. Ще си направим нашите анализи и смятам, че ще изглеждаме по друг начин в събота”, допълни наставникът на самоковци. 

Смятам, че двата отбора сме изключително равностойни и в зависимост от деня, всеки може да победи другия. Видяхме неща и грешки, които сме направили. Мисля, че ще ги коригираме за втория двубой. Това е друг мач. Ние отиваме като гости. Това е интересното на този формат на купата - победителят се решава в две срещи, а не в една. Надявам се всички да сме здрави и да сме свежи, за да покажем нашата игра”, коментира още очакванията си за двубой №2 в серията Людмил Хаджисотиров.

КУПА БЪЛГАРИЯ 2018: АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 ИЗЛЕЗЕ С ЕДНИ ГЪРДИ НАПРЕД В ДУЕЛА С РИЛЕЦО